Taki stary przepis i bardzo retro słodycze. Wieki nie robiłam. I wiecie już je uwielbiam.
RETRO SZYSZKI
300 g krówek
100 g masła
łyżka kakao
80 g ryżu preparowanego
Masło, krówki i kakao rozpuścić, zalać ryż i dobrze wymieszać. Łyżką do lodów nabierać porcje i układać na talerzu. Gdy lekko przestygnąć robić kulki.
Szybkie i proste.
Wiecie , niby nic , zwykłe szyszki z masą krówkową , a ja tyle zdjęć zrobiłam.
Bartek zapozował do zdjęcia ale nie je takiego czegoś? Mówi ,że to nie są szyszki , bo spiców nie mają. Hi Hi
To półmetek mam za sobą. Trochę biednie z tymi zdjęciami ale w sklepiku tak dużo pracy, że na kuchenne eksperymenty nie mam już siły. Ale jestem i mam nadzieję,że docenicie moje starania. A na komentarze już rano odpowiem. Dziękuję za wszystkie z całego serca.
Buziaki i do jutra.
Kurcze jutro piątek 13 , niby przesądna nie jestem ale nie lubię na wszelki wypadek.
Dobrej nocy;-))
Kasia
Smaki dzieciństwa. Ja zamiast krówek, których nie można było u nas dostać gotowałam mleko skondensowane, które z niewiadomych powodów było w sklepach. Fajnie, że je przypomniałaś, chętnie je zrobię. Dzięki za codzienne posty. Doceniam i ogromnie się z nich cieszę. Pozdrawiam Do zobaczenia Do jutra Aśka
OdpowiedzUsuńSzyszki są fajne. Można użyć też gotowej masy. Ja testowałam krówki. Najlepiej wyglądają w dużym słoju. Poleżą spokojnie kilka tygodni, choć u nas było tylko kilka dni.
UsuńSmaki dzieciństwa 😍 uwielbiam
OdpowiedzUsuńTak tak. Kiedyś kupowałam takie w woreczku i do tego oranżada w woreczku. Ale to były smaki;-))
UsuńUwielbiam :)
OdpowiedzUsuńPycha. szybie i smaczne , a i na prezent się nadają. Zawsze robią furrorę;-)))
Usuń