Tak sobie pomyślałam że może dziś na kolację zrobię drożdżowe bułeczki z camembertem. I właśnie dlatego ten post powstał tak późno. My już po kolacji więc czas na bloga. Po bułeczkach już tylko wspomnienie zostało. Przetestowany przepis i uważam ,ze jest godny polecenia więc podaję dalej.
WIENIEC DROŻDŻOWY Z SEREM
7g suszonych drożdży
2 łyżeczki soli
500g mąki
4 gałązki rozmarynu
50 g żurawiny
30g roztopionego masła
Mąkę, sól i drożdże wymieszać. Wlać 300 ml ciepłej wody. Wlać masło i wyrobić ciasto. Dodać żurawinę i rozmaryn. Odstawić na godzinę. Następnie ciasto podzielić na 15 części. Zrobić małe kuli. Na blaszce w środku położyć ser camembert w drewnianym pojemniczku ewentualnie w małym naczyniu żaroodpornym. Obok sera ułożyć bułeczki. Odstawić na godzinę.
Następnie piec w gorącym piekarniku 200 stopni Celsjusza przez pół godziny. Pycha . Polecam
Kochani do zobaczenia jutro. Jutro będzie znów bardzo słodko na blogu.
Pa pa Kasia
Uwielbiam rozmaryn. Mój na dworze niestety już suchy. Ale aromat nie wywietrzał więc spróbować można. Do zobaczenia Do jutra
OdpowiedzUsuńWygląda baaardzo apetycznie. Dziękuję za przepis i do jutra:)
OdpowiedzUsuńTo Ci niespodzianka ,dziś na słono. Mmm rozpływający się camembert-TO LUBIĘ plus dobre winko ;-) .
OdpowiedzUsuńpozdrawiam Julita
Bardzo ciekawy przepis. Musze spróbować:)
OdpowiedzUsuńwow:))muszę koniecznie spróbować:))
OdpowiedzUsuńI love your posts and everything looks wonderful. I love your idea thanks for sharing.
OdpowiedzUsuńหนังออนไลน์
Jak ten wieniec apetycznie wygląda! Dziękuje bardzo za przepis :)
OdpowiedzUsuń