Dzień dobry i do jutra. Słodkiego dnia a ja uciekam bo czas goni Pa pa Kasia
JABŁKA POD KRUSZONKĄ
- 90 g masła
- 125 g mąki
- 80 g cukru pudru (lub drobnego brązowego)
- szczypta soli
Jabłka obieramy, skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy cynamonem, polewamy miodem , Dodajemy starty imbir, ewentualnie rodzynki namoczone rumem.
Z pozostałych składników robimy kruszonkę. Pieczemy pół godziny w 180 C
Smacznego
super:)a jaki zapach w domu jak się je piecze:)))
OdpowiedzUsuńKasiu wysłałam kolejne zdjęcie:)
pozdrawiam
Ale dzisiaj ekspresowo Owocnej pracy Do zobaczenia Do jutra Joanna
OdpowiedzUsuńsuper przepis muszę wypróbować bo my lubimy bardzo jabłka a że dostałam od znajomego skrzynke jabłek to trzeba je jakos wykoorzystać
OdpowiedzUsuńMmmm, wygląda apetycznie. Idealne na zimowe popołudnie. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńMój ulubiony letni deser (z lodami) :)
OdpowiedzUsuń